4. Even iets anders tussendoor…..

Ik heb een training opgezet voor coaches, die op een andere manier hun cliënten willen coachen. Namelijk op een manier waarop datgene wat de cliënt wil doen om een werkelijk vervullend leven te leiden, ook echt beklijft.

De vorige week had ik de pilot van deze training. Twee zeer ervaren coaches waren aanwezig op mijn prachtige locatie en ervoeren hoe de eerste twee dagen, inclusief overnachting, doorlopen worden.

Er gebeurden bijzondere dingen. Ten eerste konden ze het goed met elkaar vinden, waardoor er een meerwaarde ontstond tijdens de training. Ten tweede hadden ze al snel het verzoek aan mij om hen niet als coach, maar als cliënt te benaderen. Daardoor konden ze het programma  ervaren als cliënt, zonder dat ze naar het meta-niveau hoefden te schakelen. Dat was mogelijk, omdat de setting veilig was.

Wat het met mij deed, was dat ik zeer ontroerd raakte. Ik zag hoe 2 coaches die al jarenlang cliënten begeleiden, nu zelf weer kwetsbaar werden en ten diepste beseften dat de innerlijke overtuigingen, die ooit als kind onbewust als ‘waar’ aangenomen zijn, rode draden door het hele leven heen vormen. En dat het van belang is, om deze overtuigingen, die ooit opgebouwd zijn ter bescherming, te erkennen als zijnde een deel van je wezen. Het gaat er echter ook om, om de andere kant van die medaille te onderzoeken en die óók voor waar aan te nemen.

Een thema dat vaak terugkomt, is dat mensen als kind het gevoel hebben dat ze niet mogen zijn wie ze in wezen zijn. Ook bij mijn ‘cliënten’ van de vorige week waren er variaties op dit thema. En laat ik eerlijk zijn: bij mijzelf ook. Er zijn in een leven echter vrijwel altijd momenten te vinden, waarop iemand toch het gevoel heeft dat hij/zij er wél mag zijn. Momenten, waarop hij wél gedaan heeft wat het hart hem ingaf. Deze momenten kunnen herinnerd worden, als zijnde momenten waarop je echte zelf naar voren is gekomen. Als we ons systeem ervan kunnen overtuigen dat dit óók waar is, en we kunnen onszelf hier elke dag aan herinneren, dan staan we veel krachtiger in het leven. Dan stromen dingen als vanzelf. Dan ontstaat er overvloed, moeiteloosheid, vertrouwen, innerlijke zekerheid, evenwicht….. En van daaruit zal datgene wat wij zoeken, ons vinden!

 

Wil je ook op een andere manier met cliënten werken en meer weten over de training voor coaches?

Bel of mail mij dan vrijblijvend voor een gesprek hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven