Over Kernkracht 10

Waarom?

Mijn hele leven heb ik vol met vragen gezeten: waarom ben ik hier, wat heb ik te leren en te doen, wat kan ik voor anderen betekenen, waarom heb ik keuzes gemaakt die niet zo handig (b)leken?, klopt het wel wat ik doe? Ik heb ook een heleboel antwoorden gekregen, door elke keer maar weer de confrontatie met mezelf aan te gaan: waarom laat ik me afremmen, waarom ben ik te aardig, waarom moet ik altijd alles alleen doen, en ga zo maar door.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat het leven in 3 grote levensfasen verdeeld is: van 0-28, van 28-56 en na 56. Veel mensen maken, bewust of onbewust, rond hun 28e een radicale keuze, of er gebeurt iets waardoor het ineens anders gaat of moet gaan.

Tussen 28 en 56 ligt de beroemde ‘midlife-crises’, waarin alle keuzes aan twijfel onderhevig zijn.

Dat er echter rond 56 ook nog een overgang naar “iets nieuws, iets anders” is, dat voelen mensen vaak wel, maar er wordt niet altijd iets mee gedaan.

Rond deze leeftijd spelen “zekerheden” vaak een zeer belangrijke rol. Men switcht niet meer van baan, want dat is een (te) grote sprong in het diepe. Hoog inkomen, het oude vertrouwde bekende, pensioen etc., alles speelt mee in de gedachten over wat men moet doen. En vaak blijft het dan bij het oude vertrouwde. Of je er echt gelukkig mee bent? Ach, ik moet immers nog maar 9, 6, 8 jaar. En dán…. ga ik doen wat ik leuk vind (denk je). En daarom ga je door op de oude, bekende weg, die je hetzelfde biedt als altijd. En ondertussen broeit er iets…..

 

Hoe?

Terwijl je jezelf voorhoudt dat het allemaal niet zo erg is en best meevalt, gaat er onherroepelijk van binnen iets knagen. Wat wil ik eigenlijk gedaan hebben, welke nalatenschap wil ik achterlaten, wat wil ik bijgedragen hebben aan deze wereld? En hoe moet ik dat doen?

“Hoe je het moet doen” is niet de vraag. Een gevleugelde uitdrukking van mij is: “Het hóe is niet belangrijk”. Wél je volledige commitment aan de wil om er achter te komen waar je belemmerende gedachten zitten en die om te zetten.

Ikzelf had op mijn 60e een leuk bedrijf, samen met 2 collega’s in datgene wat ik graag doe: coachen. Toen gebeurden er in de privé sfeer achter elkaar een paar heftige dingen, waardoor ik gestrest raakte en in oktober 2017 een totale geheugenuitval kreeg. Dit was gelukkig tijdelijk, maar concentratieproblemen daarna en het onvermijdelijke minder-gaan-werken, deden mij de vraag stellen: wat doe ik nu eigenlijk het liefst en wat is mijn stip op de horizon? Allereerst vroeg ik mij af of het werk nog wel bevredigend was, en het antwoord luidde: deels wel, deels niet.

Vervolgens ben ik opnieuw een ontdekkingstocht in mijn leven aangegaan, samen met een coach, en heb ik nog een keer een verdiepingsslag gemaakt. Het ging alweer over mijn belemmerende gedachten die ik vanuit mijn jeugd meegenomen heb. En deze keer ging ik er écht mee afrekenen.

 

Wat?

Wat heeft het mij opgeleverd, en wat gaat het jou opleveren als je deze ontdekkingstocht (opnieuw) aangaat?

Allereerst een heel helder beeld van waarom ik hier op deze aarde gekomen ben en welke de lessen zijn die ik hier te leren heb. Het allemaal gaat om eigenwaarde en zelfliefde.  Ondanks het feit dat ik hier al heel lang mee bezig ben, is het toch vaak nog een worsteling om echt te voelen wat het betekent om mezelf werkelijk te waarderen en goed te vinden. Maar alleen vanuit een hart dat gevuld is van liefde voor mezelf en alles wat leeft, kan ik overvloed creëren voor mezelf en anderen. En dat is heel wat waard!

 

Testimonials

“Kort gelden heb ik de intensive gedaan bij Kernkracht 10. Heel snel leidde Tineke mij naar de diepgewortelde maar nog zo aanwezige blokkades. De bewustwording hiervan is goud waard. Wanneer ik nu bemerk dat ik weer tegen een blokkade dreig te lopen gebruik ik de geleerde technieken om mijn gedachten om te keren. Dit geeft zoveel meer voldoening en gevoel van eigenwaarde en helpt mij voortdurend tijdens de opbouw van mijn net gestarte bedrijf.”

“Wauw, als één dag al zoveel zoden aan de dijk zet, wat moet een 6-daagse dan wel niet met je doen?”

“Een verrassende en inspirerende training! Dankzij de intuïtieve en magische begeleiding van Tineke ben ik tot mijn kern gekomen. De overnachting erbij maakt de ervaring compleet”

Terug naar boven